Kan ook ik gitaar leren spelen?

iedereen_kan_gitaar_leren_spelenEen vraag die ik veel krijg is of iedereen gitaar kan leren spelen. Het antwoord daarop is simpel: Ja! Iedereen kan gitaar leren spelen! Sterker nog, iedereen kan goed gitaar leren spelen. Maar je moet beginnen bij de basis. Als de wortels van een boom sterk en gezond zijn dan pluk je hele mooie en lekkere vruchten. Bij gitaarspelen is het niet anders!


De speeltechnieken van het gitaarspelen die kun je leren. Dat is enerzijds het ontwikkelen van spieren, souplesse en een eeltlaag op je vingers. Anderzijds is het kennis in de vorm van houding, techniek en muziek (akkoorden, toonsoorten, etc.). Dit is simpelweg een kwestie van leren en vervolgens oefenen!


Waar het probleem bij veel beginners echter zit is bij de wortels (of ‘tussen je oren’). Als je echt een gitaarvirtuoos wilt worden dan moet je ook mentaal, emotioneel en spiritueel in topconditie zijn! Als jij er van overtuigd bent dat je goed gitaar leert spelen dan zul je je oefeningen anders doen, dan zul je sneller vooruit gaan en dan laat niets je er van weerhouden om gitaar te leren spelen. Je hersenen leren de linkerhand en de rechterhand te coördineren en zullen ook anders naar muziek gaan luisteren.


Dit is ook waarom topsporters vaak visualisatie technieken toepassen. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar het effect hiervan. Een bekend onderzoek heeft bijvoorbeeld een aantal maanden lang twee basketbal teams bezig gehouden. Het waren twee teams die vergelijkbaar waren wat betreft spelers, ervaring en sterkte. Het ene team kreeg elke dag mentale training (visualisatie) zonder bal en trainde één keer per week fysiek met de bal. Het andere team trainde elke dag evenveel, maar uitsluitend met de bal (geen visualisatie). Na twee maanden was de vooruitgang van het eerste team (met visualisatie) vele malen groter dan van het tweede team dat alleen maar mét bal had geoefend. Heel veel top sporters visualiseren om zo hun zelfvertrouwen te stimuleren en om hun hersenen en ontwikkeling te focussen op het doel: de allerbeste worden en winnen!


Waarschijnlijk denk je: “wat een vaag verhaal en wat heeft het met gitaarspelen te maken?”.  Maar het heeft alles met gitaarspelen te maken! Als je ergens in gelooft dan lukt het ook en met gitaar spelen is het niet anders. Jouw mentale kracht is de motor in je lichaam en stuurt alles aan. Ik weet meestal al binnen een paar minuten of iemand gitaar gaat leren spelen of niet. En dat heeft niets te maken met hoe goed ze dan al spelen en of ze in de volksmond ‘muzikaal’ zijn (want ook dat kun je leren), maar alles met de instelling, het geloof in eigen kunnen en de oprechte overtuiging die iemand wel of niet heeft. Als jij gitaar wilt leren spelen dan lukt je dat! Jouw (positieve of negatieve) gedachten geven je een bepaald gevoel en dat gevoel leidt tot (de juiste of onjuiste) actie en het uiteindelijke resultaat.

 

Geloof in je eigen kunnen en ga er voor!


  • Twitter
  • Hyves
  • Facebook
  • NuJIJ
  • LinkedIn
 
 
 

Leer De Geheimen Om Een Meester Gitarist Te Worden

Lees nu meteen hoe je een geweldige gitarist kunt worden:

  • Hoe iedereen goed gitaar kan leren spelen
  • Geheimen voor beginners en gevorderden
  • Op basis van het 20 jaar bestuderen van gitaristen
Klik hier om deze gratis geheimen niet te ontvangen.

Ontvang nu gratis en direct het 30 pagina's tellende boek.

Vul je gegevens hieronder in en lees de best bewaarde geheimen voor elke gitarist. Of ben jij al de beste gitarist die niets meer kan leren?

Wij doen niet aan SPAM.
Je gegevens zijn helemaal veilig bij ons!