Het voordeel van barre akkoorden

het_voordeel_van_barre_akkoordenVeel gitaristen vinden barré akkoorden lastig om te spelen, zeker in het begin. Je moet best hard op de snaren drukken met je wijsvinger om alle snaren goed te laten klinken. Het voelt alsof de snaren in je hand snijden. Daarnaast is het ook een best ongemakkelijke houding als je het niet gewend bent.


Het grote voordeel is dat je alle akkoorden op je gitaar kunt spelen. De houding en de greep voor veel barre akkoorden is een standaard vingerzetting. Deze vingerzetting kun je vervolgens voor alle akkoorden gebruiken. Als je bijvoorbeeld het C majeur barré akkoord op de derde toets kunt spelen, dan kun je ook een Cis spelen, dat is namelijk dezelfde greep op de vierde toets. En een D is dezelfde greep op de vijfde toets. En zo kun je doorgaan. Idem voor bijvoorbeeld een F barré akkoord op de eerste toets. Een Fis is dezelfde greep op toets 2, een G speel je met dezelfde greep op toets 3.


Een ander voordeel van barré akoorden is dat het je veel meer mogelijkheden geeft wat betreft één en hetzelfde akoord, maar dan op andere posities (met omkeringen of een octaaf hoger). Neem als voorbeeld het akkoord C majeur. Hieronder zie je de tabulatuur van allemaal verschillende posities waarop je dit akkoord kunt spelen. De C volgens het derde, vierde en vijfde plaatje spelen de meeste gitaristen als een barré akkoord.

voorbeelden_van_c_majeur_in_verschillende_positiesEn nog een voordeel is dat je voor slagpartijen gemakkelijker de snaren kunt dempen met je linkerhand. Met open akkoorden (met losse snaren) kan dat namelijk niet. Veel slagpartijen hebben nou eenmaal een bepaalde feel door de combinatie van aanslag en demping van de snaren.

 

Een barré akkoord is eigenlijk een basis vaardigheid die niet weg te denken is uit je gitaarspel. Zorg dat je het oefent en onder de knie krijgt, want het vergroot je mogelijkheden enorm!


  • Twitter
  • Hyves
  • Facebook
  • NuJIJ
  • LinkedIn
 
 
 

Waarschijnlijk is dit ook interessant:

Moet ik gitaarakkoorden kennen om gitaar te leren spelen?Moet ik gitaarakkoorden kennen om gitaar te leren spelen?Gitaarnummers transponeren, een uitdaging?Gitaarnummers transponeren, een uitdaging?Tips Voor Gitaar BladmuziekTips Voor Gitaar Bladmuziek

Leer De Geheimen Om Een Meester Gitarist Te Worden

Lees nu meteen hoe je een geweldige gitarist kunt worden:

  • Hoe iedereen goed gitaar kan leren spelen
  • Geheimen voor beginners en gevorderden
  • Op basis van het 20 jaar bestuderen van gitaristen
Klik hier om deze gratis geheimen niet te ontvangen.

Ontvang nu gratis en direct het 30 pagina's tellende boek.

Vul je gegevens hieronder in en lees de best bewaarde geheimen voor elke gitarist. Of ben jij al de beste gitarist die niets meer kan leren?

Wij doen niet aan SPAM.
Je gegevens zijn helemaal veilig bij ons!